Колачиња

Оваа веб-локација користи колачиња. Користиме колачиња за да ги персонализираме содржините и рекламите, да обезбедиме функции на социјалните медиуми и да го анализираме нашиот проток на податоци. Ние, исто така, споделуваме информации за вашето користење на нашата веб-локација со нашите партнери за социјални медиуми, рекламирање и аналитика кои можат да ги комбинираат со други информации што сте им ги дале или што ги собрале од вашето користење на нивните услуги. Вие се согласувате за нашите колачиња ако продолжите да ја користите нашата веб-локација. Колачињата се мали текстуални датотеки што може да ги користат веб-локациите за да го направат поефикасно искуството на корисникот. Законот вели дека можеме да складираме колачиња на вашиот уред доколку тие се строго неопходни за функционирањето на оваа веб-локација. За сите други видови колачиња ни треба ваша дозвола. Оваа страница користи различни видови колачиња. Некои колачиња се поставени од услуги на трета страна кои се појавуваат на нашите страници. Можете во секое време да ја промените или повлечете вашата согласност од Изјавата за колачиња на нашата веб-локација. Дознајте повеќе за тоа кои сме ние, како можете да контактирате со нас и како ги обработуваме личните податоци во нашата Политика за приватност. Вашата согласност се однесува на следните домени: www.hts-tentiq.com

Оваа веб-локација користи колачиња и технологии за следење

Користиме колачиња за да ги персонализираме содржините и рекламите, да обезбедиме функции на социјалните медиуми и да го анализираме нашиот проток на податоци. Ние, исто така, споделуваме информации за вашето користење на нашата веб-локација со нашите партнери за социјални медиуми, рекламирање и аналитика кои можат да ги комбинираат со други информации што сте им ги дале или што ги собрале од вашето користење на нивните услуги. Вие се согласувате за нашите колачиња ако продолжите да ја користите нашата веб-локација.

Неопходни

Неопходните колачиња помагаат веб-локацијата да биде употреблива со овозможување основни функции како навигација на страници и пристап до безбедни области на веб-локацијата. Веб-локацијата не може да функционира правилно без овие колачиња.

Провајдер: YouTube
Цел: Се користи за откривање дали посетителот ја прифатил маркетинг категоријата во банерот за колачиња. Ова колаче е неопходно за усогласеност со GDPR на веб-локацијата.

Провајдер: Google
Цел: Ова колаче се користи за да се прави разлика помеѓу луѓе и ботови. Ова е корисно за веб-локацијата, со цел да се направат валидни извештаи за користењето на нивната веб-локација.
Цел: Се користи во контекст со видео-реклама. Колачето го ограничува бројот на пати кога на посетителот му се прикажува истата рекламна содржина. Колачето исто така се користи и за да се обезбеди релевантност на видео-рекламата за конкретниот посетител.

Преференци

Колачињата за преференци овозможуваат веб-локација да запомни информации што го менуваат начинот на којшто се однесува или изгледа веб-локацијата, како што е вашиот претпочитан јазик или регионот во кој се наоѓате.

Провајдер: LinkedIn
Цел: Се сеќава на избраната јазична верзија на веб-локација од корисникот.

Статистика

Колачињата за статистика им помагаат на сопствениците на веб-локациите да разберат како посетителите комуницираат со веб-локациите преку анонимно собирање и пријавување информации.

Провајдер: Google
Цел: Регистрира единствен ID што се користи за генерирање статистички податоци за тоа како посетителот ја користи веб-локацијата.
Цел: Се користи од Google Analytics за собирање податоци за тоа колку пати корисникот ја посетил веб-локацијата, како и датумите за првата и последната посета.
Цел: Се користи од Google Analytics за намалување на стапката на барања.

Провајдер: LinkedIn
Цел: Се користи во врска со синхронизација на податоци со услуга за анализа на трета страна.

Провајдер: Twitter
Цел: Ова колаче е поставено од Twitter – Колачето му овозможува на посетителот да споделува содржина од веб-локацијата на својот Twitter профил.

Маркетинг

Колачињата за маркетинг се користат за следење на посетителите низ веб-локациите. Намерата е да се прикажат реклами што се релевантни и привлечни за поединечниот корисник, а со тоа и повредни за издавачите и огласувачите од трети страни.

Провајдер: Google Tag Manager
Цел: Се користи од Google AdSense за експериментирање со ефикасноста на рекламирањето на веб-локациите што ги користат нивните услуги.

Провајдер: Google
Цел: Се користи од Google AdWords за повторно ангажирање на посетители кои најверојатно ќе се претворат во клиенти врз основа на однесувањето на посетителот на интернет на веб-локациите.
Цел: Се користи од Google DoubleClick за регистрирање и известување за дејствата на корисникот на веб-локацијата по прегледувањето или притиснувањето на една од рекламите на огласувачот со цел да се измери ефикасноста на рекламата и да се презентираат насочени реклами на корисникот.
Цел: Собира податоци за однесувањето на посетителите од повеќе веб-локации, со цел да се прикаже порелевантна реклама – Ова исто така и овозможува на веб-локацијата да го ограничи бројот на пати кога ќе им се прикажува истата реклама.
Цел: Се користи за да се провери дали прелистувачот на корисникот поддржува колачиња.

Провајдер: LinkedIn
Цел: Се користи од услугата за социјално вмрежување, LinkedIn, за следење на користењето на вградените услуги.
Цел: Собира податоци за однесувањето и интеракцијата на корисникот со цел да се оптимизира веб-локацијата и да се направи огласот на веб-локацијата порелевантен.
Цел: Се користи за следење посетители на повеќе веб-локации, со цел да се прикаже релевантна реклама врз основа на преференциите на посетителот.

Провајдер: YouTube
Цел: Се обидува да го процени опсегот на корисниците на страници со интегрирани видеа на YouTube.
Цел: Регистрира единствен ID за да води статистика за видеата од YouTube што ги видел корисникот.
Цел: Ги складира преференците на корисничкиот видео плеер користејќи вградено видео на YouTube.

____________________________________________________________

Некласифицирани

Некласифицираните колачиња се колачиња што се во процес на класификација, заедно со провајдерите на поединечни колачиња.